Volgende Activiteit:

Ledenvergadering 7 oktober 10h00 @ Loxia Balendijk

Laatste nieuws:

Hete zomer: Ook vogels zoeken verkoeling bij hitte

Vogels doen zelf hun best om hitte te doorstaan, maar je kunt ze ook helpen. Een vogel die het heet heeft ademt heel snel en is soms wat lusteloos. Zo’n dier zit vaak met gespreide veren en de snavel open te hijgen om via de tong en de bek vocht te verdampen;  een soort zweten dus wat tot afkoeling leidt. Je kunt zulke situaties helpen voorkomen. Zet bij warm weer een waterschaal voor ze neer en ververs het water dagelijks. Ze gebruiken het water om te drinken en te baden.

Lees HIER het volledige artikel van Vogelbescherming.nl

Internet- & Gazettenpraat

23/07/2018 Natuurpunt:

Overleeft Merel nog een uitbraak van het usutuvirus?

In 2016 werden 15% minder merels geteld na de uitbraak van het usutuvirus, vorig jaar verloren we zelfs meer dan de helft van de lijsterachtigen. Dat blijkt uit monitoring door Natuurpunt. Maar er lijkt nog meer onheil op komst: de afgelopen dagen kwamen er opnieuw verschillende meldingen binnen van zieke Merels. Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen roepen op om slachtoffers te melden via waarnemingen.be en zieke dieren binnen te brengen in een van de vogelopvangcentra om verdere verspreiding af te remmen. Het virus verspreidt zich via muggen en is niet te genezen.

Lees HIER verder.

 

MEER PRAAT

EVENTS

Gewestkampioenschap 2018

24 & 25 november, zaal De Kom

Binnenkort

FUNNY BIRDS VIDEO VAN HET MOMENT

FOTO'S

 

Laatste album: Clubfeest 2017

Vogels kweken is niet alleen cultureel en wetenschappelijk verantwoord, het is ook duurzame vorm van natuurbescherming en een zekere manier om hun verdwijning te voorkomen.